Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

1η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού:"Όλοι διαφορετικοί ,όλοι ίσοι"

    Στις 6 Οκτώβρη 2014 , οι εκπαιδευτικοί του 7ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς προσπάθησαμε, αν και.. διαφορετικοί, να συνεργαστούμε και να οργανώσουμε μια αθλητική και πολιτιστική ημερίδα με θέμα: "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ισοι".  Η ημερίδα αποτελούνταν απο 3 κύκλους των 2 διδακτικών ωρών, στους οποίους κάθε τάξη ακολουθούσε κυλιόμενα, με την μορφή της κυκλικής προπόνησης, μια σειρά απο δραστηριότητες. Ο κάθες κύκλος αποτελούνταν: 1) απο το αθλητικό κομμάτι, με δραστηριότητες στοχευμένες πάνω στο θέμα της διαφορετικότητας, σε ένα άτυπο πρωταθλημα συνεργασίας, που συντονίστηκε απο τους δασκάλους Φυσικής Αγωγής, αλλά πήρε σάρκα και οστά με την συνδρομή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου  2) απο προβολή βίντεο και συζήτηση στις τάξεις  και 3) απο το εικαστικό και μουσικό κομμάτι που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων.
   Παρά το ομολογουμένως μικρό χρονικό περιθώριο προετοιμασίας, έχουμε την πεποίθηση πως το παράδειγμά της συνεργασίας μας μίλησε στους μαθητές μας , οι οποίοι με τα χαμόγελά τους και την διάθεση τους  , μας θύμισαν πώς η χαρά του παιχνιδιού δεν μπορεί παρά  να είναι αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαίδευσης.
   Ακολουθεί βίντεο με χαρακτηριστικές στιγμές της ημέρας. Τα πρόσωπα των μαθητών οπου χρειαζότανε έχουν αλλοιωθεί.Και του χρόνου λοιπόν!
Το 2ο video περιλαμβάνει υλικό που διατέθηκε μετά την δημιουργία του βασικού 1ου video και αφορά τις αθλητικές δραστηριότητες καθώς και τις δραστηριότητες της μουσικής με την κα Σωτηρία:


   

2 σχόλια:

Dor- Har είπε...

Νίκο ό,τι καλύτερο εχω δει για την αθλητική μέρα....

Nikos S είπε...

Ευχαριστούμε Δώρα!