Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μάθημα Φυσικής Αγωγής για το σπίτι (Δ-ΣΤ)

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, ελπίζω να είστε όλοι καλά! Ελπίζω ακόμα αυτή η δοκιμασία, που όλοι περνάμε, να μας βγάλει, στο τέλος της, πιο δυνατούς,πιο σοφούς και με περισσότερη όρεξη για σχέσεις ουσιαστικές, μάθηση, παιχνίδι και ...ζωή!
    Προσπαθώ από χθες βράδυ να ανεβάσω υλικό στις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας ,αλλά το σύστημα σέρνεται.Έτσι σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί σας μέσα από το blog που διατηρώ για την Φυσική Αγωγή του σχολείου μας εδώ και κάποια χρόνια .
   Η μαθησιακή διαδικασία είναι πολύ φτωχή όταν δεν υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση, όταν τα βλέμματα δεν συναντιούνται, όταν τα χαμόγελα δεν χαρίζονται. Πόσο μάλλον για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής που η αλληλεπίδραση με τον άλλο , η συνέργεια στις ομάδες , τα ομαδικά παιχνίδια , οι ανοιχτοί χώροι , οι μπάλες , οι φωνές και τα γέλια το καθιστούν ,για μένα, τον μεγιστάνα των μαθημάτων.
  Ωστόσο είναι κρίσιμο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να μην το βάλουμε κάτω, γιατί το σχολείο και τα μαθήματα για τα παιδιά δε σταματούν ποτέ, ακόμα και αν δεν μπαίνουν σε τάξεις, ακόμα και αν δεν διδάσκονται από εκπαιδευτικούς. Αυτή τη στιγμή όλοι μπορούμε να παραδώσουμε παραδείγματα ζωής, δάσκαλοι και μη, και η στάση μας φιλτράρεται στα μάτια των παιδιών. Η συγκυρία που ζούμε προσφέρει αμέτρητα άλλοθι και δικαιολογίες αλλά και πολλές ευκαιρίες για ανατροπές. Το διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα μιας στοιχειώδους επικοινωνίας, αλλά ο τρόπος που χειριζόμαστε τα μέσα δικτύωσης αφήνει ένα αποτύπωμα και μια δυναμική δίψας για ουσιαστική σχέση.

1) Ξεκινάμε με ένα ιδιότυπο ζέσταμα εμπνευσμένο από το δημοφιλές παιχνίδι FORTNITE . Ακολουθείστε τους χρόνους εξάσκησης - ξεκούρασης :
  
  
2 α)Όλοι γνωρίζουμε το δημοφιλές τραγούδι Baby shark. Η δημιουργικότητα και η φαντασία κάποιου γυμναστή δημιούργησε μια πρόκληση για τους κοιλιακούς. Για να δούμε.. μπορείτε να βγάλετε 3 σετ από την Baby shark abs challenge; Στο ενδιάμεσο των σετ ξεκουραστείτε 2 λεπτά! Αν δείτε oτι δυσκολεύεστε να βγάλετε το 1ο αυτό σημαίνει πως πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα πιο συχνά μέσα στην εβδομάδα την εκγύμναση των κοιλιακών:


 Ξεσηκώστε τον μπαμπά ,την μαμά και τα αδέλφια σας για ένα Family baby shark abs challenge!:



2 β) Αν δεν σας ταιριάζει η πρόκληση του Baby shark, μπορείτε να γυμνάσετε τους κοιλιακούς με το παρακάτω video, ή να κάνετε και τα 2:



2 γ) Και αν πάλι θέλετε να γυμναστείτε χωρίς τη βοήθεια κάποιου video ακολουθήστε το παρακάτω πρόγραμμα, που επικεντρώνει στους μύες του κορμού, τους κοιλιακούς, τους ώμους και τα χέρια:




3 α)Πρόταση παιχνιδιού: Αν έχετε κάποιο μπαλάκι του τένις ή οποιαδήποτε άλλη μπάλα , μπορείτε να δημιουργήσετε λίγο χώρο στο σπίτι και να τον χωρίσετε με κάποιο σχοινί ή ότι άλλο βρείτε εσείς , όπως έκανα εγώ στην φωτογραφία πιο κάτω ,μπορείτε να παίξετε καθιστό τένις! Ισχύει ότι και στο κανονικό παιχνίδι του τένις: Χάνω πόντο αν η μπάλα δεν περάσει το φιλέ, αν σκάσει 2 φορές στο γήπεδό μου , αν στείλω την μπάλα εκτός ορίων( τα όρια σε μένα είναι το χαλί) :


Μια μικρή επίδειξη στο video που ακολουθεί:


3 β) Πρόταση παιχνιδιού: Αν έχετε μπαλόνι και 2 αντικείμενα( μπορεί να είναι λούτρινα κουκλάκια ή ρολά από αλουμινόχαρτο ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο νους σας) μπορείτε ,σε ένα χώρο αντίστοιχο με την παραπάνω φωτογραφία , να παίξετε καθιστό badminton !Ακολουθεί φώτο με τα υλικά και μικρό βίντεο επίδειξης:



5 σχόλια:

Dora Zirdeli είπε...

Υπέροχες και πρωτότυπες προτάσεις για γυμναστική μέσα στο σπίτι.Μπράβο Νίκο, είσαι από τους λίγους εξαιρετικούς γυμναστές, που σε διακρίνει η εργατικότητα, η ευρηματικότητα και η μεταδοτικότητα.

Nikos S είπε...

Ευχαριστώ Δώρα!

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια στον φίλο μου!Εμπνέεις ζωή εμπνέεις αγάπη!!!Σε ευχαριστώ!!

Μαρία Μαρίνου είπε...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις προτάσεις. Είναι όλες ευφάνταστες και εύκολες στης εφαρμογή.

Nikos S είπε...

Να είστε καλά!Ευχαριστώ για την ανατροφοδότηση!