Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Πρόγραμμα Erasmus + I.M.P.A.C.T

Φέτος στο σχολείο μας,το 7ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς, εφαρμόζεται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο I.M.P.A.C.T  «Identifying and Motivating  youth who  mostly need Physical ACTivity»  που σκοπό έχει να διευκολύνει και να  υποστηρίξει επιστημονικά την ανάπτυξη συντονισμένης στρατηγικής από  ευρωπαϊκούς φορείς για την προώθηση χωρίς αποκλεισμούς, της αθλητικής  συμμετοχής και της φυσικής δραστηριότητας, μαθητών/τριών που δεν  συμμετέχουν στον αθλητισμό και την άσκηση.  Το συγκεκριμένο έργο  μελετάει, ερευνά, προτείνει και ενθαρρύνει την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία και την ποιότητα ζωής.
      Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης θα περιλαμβάνει τρόπους αύξησης της  παρακίνησης και του ενδιαφέροντος των μαθητών στο μάθημα της φυσικής  αγωγής, ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για την αξία της τακτικής  φυσικής δραστηριότητας, υιοθέτηση και εκτέλεση στόχων για  άσκηση/άθληση μετά το σχολείο, αλληλοϋποστήριξη των μαθητών/τριών για  άθληση εντός και εκτός σχολείου. 

  Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν προαιρετικά 44 μαθητές της ΣΤ τάξης, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια στην αρχή της χρονιάς, έτσι ώστε να αναγνωριστεί το επίπεδο της καθημερινής φυσικής τους δραστηριότητας. Μετά από δράσεις που θα λάβουν χώρα εντός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής ,αλλά και εκτός σχολείου , το πρόγραμμα φιλοδοξεί να παρακινήσει τους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτό, ιδιαίτερα αυτούς που έχει διαπιστωθεί πως το επίπεδο της Φυσικής του δραστηριότητας είναι χαμηλό, να ασκηθούν περισσότερο σε καθημερινή βάση και να αποκομίσουν οφέλη ψυχοσωματικής υγείας. 
    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) συνιστά αναφορικά με παιδιά από 5 έως 17 χρονών να ασκούνται καθημερινά 60 λεπτά . Με κριτήριο αυτή την σύσταση έχουν δοθεί στα παιδιά τα ημερολόγια καταγραφής αθλητικής δραστηριότητας "ΑΘΛΟΣ" . Σε αυτά καταγράφουν τον χρόνο που ασκούνται καθημερινά και θέτουν στόχους προσωπικής και ομαδικής βελτίωσης, έτσι ώστε να αυξήσουν, να πλησιάσουν και γιατί όχι να ξεπεράσουν τον στόχο που θέτει ως ιδανικό ο Π.Ο.Υ . Τα αποτελέσματα των δράσεων θα ελεγχθούν με την συμπλήρωση νέων ερωτηματολογίων τον μήνα Μάιο του 2019.
  
                                                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: