Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

6η ημέρα Αθλητισμού: Τα οφέλη της άσκησης και της υγιεινής διατροφής

Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 6η πανελλήνια Αθλητική Ημέρα με θέμα :" Τα οφέλη της άσκησης και της υγιεινής διατροφής"
   Το πρόγραμμα περιελάμβανε 14 σταθμούς με δραστηριότητες και παιχνίδια που το περιεχόμενο τους συνέβαλε με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο στην βιωματική απόκτηση βασικών γνώσεων διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση. Οι 14 τάξεις του σχολείου μας κινήθηκαν στους 14 σταθμούς που στήθηκαν στους χώρους του σχολικού μας συγκροτήματος καθώς και στους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου Πολιτείας  από τις 8.30 μέχρι τις 11.30. Σε κάθε σταθμό περίμενε καθεμιά τάξη με τον συνοδό της ένας εθελοντής γονέας με 2 έως 4 μαθητές εθελοντές που γνώριζαν τούς κανόνες των παιχνιδιών ,έστηναν τα υλικά στο χώρο ,τρέχανε το παιχνίδι και κάνανε διαιτησία.









 Απο τις 11.45 και μετά μέχρι τι 13.00 περίπου οι τάξεις Δ-Ε-ΣΤ υποδέχθηκαν την Αγγελική Καραπατάκη ,αργυρή  Ολυμπιονίκης με την γυναικεία ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 ή οποία τους μίλησε για τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό καθώς και για την πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και περιέγραψε την προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλει για να υλοποιήσει το όνειρό της. Η Αγγελική Καραπατάκη είναι επίσης πρέσβειρα του SAFE WATER SPORTS και μίλησε στα παιδιά για τους κανόνες ασφαλείας στα θαλάσσια σπορ





Τέλος οι πιο μικρές τάξεις, το τελευταίο δίωρο από Α έως Γ ζωγραφίσανε και είδανε video για την διατροφή :





Δεν υπάρχουν σχόλια: