Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο χορός της βροχής - ασκήσεις με μπαλόνια

Τον Νοέμβρη του 2019 βιντεοσκοπήσαμε με την βοήθεια του κ. Χρήστου τον χορό, που στο 7ο Δημοτικό σχολείο Κηφισιάς χορεύουμε ,τα τελευταία χρόνια, ακόμα και στα διαλείμματα . Οι χοροί από παλιά επιτελούσαν ενωτική λειτουργία στις κοινότητες και ο ρυθμός της μουσικής, οι κινήσεις των χεριών και τα βήματα αφορμή για κοντινότητα και σχέση. Καλούμαστε τις μέρες αυτές του εγκλεισμού, να μην απομονωθούμε ψυχικά και να θυμηθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Καλούμαστε να αναγνωρίσουμε την προαίρεση μας για έξοδο από τον εαυτό, και να προετοιμαστούμε για την έξοδο από τα σπίτια μας και την επιστροφή στην κανονικότητα με ακόμα μεγαλύτερη ορμή για ζωή!
1) Πάμε λοιπόν να κάνουμε προθέρμανση στο 2ο μάθημα μας, με εμένα ,την κα. Μαίρη και τον γνωστό χορό της βροχής :





Γελάω πολύ όταν ακούω τον κ.Χρήστο να λέει: " Μη με ταρακουνάτε παιδάκια,μη!"

2) Εδώ έχουμε 2 επιλογές:

α)Μπορούμε να διαλέξουμε ένα πρόγραμμα  9 λεπτών προπόνησης που γυμνάζει όλο το σώμα, και μας βοηθά να αυξήσουμε την ευλυγισία μας και να τεντώσουμε το σώμα μας που αυτές τις μέρες συρρικνώνεται στο καναπέ:


ή β) Να "σηκώσουμε την οροφή" ! Στο επόμενο βίντεο φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο σπίτι, που αναπαριστά με ωραία γραφικά το βίντεο . Από την τρύπα της οροφής του σπιτιού εισβάλλουν διάφορα ζώα ή αντικείμενα που εσύ πρέπει να διώξεις ή να αποφύγεις:
1ο επίπεδο : 1) Να διώξεις τα περιστέρια 2)Να απομακρύνεις τις μπάλες του βόλεϊ 3) Να ζουλήξεις τα έντομα 4)Να κόψεις τα καρπούζια 5) και τέλος να σηκώσεις την οροφή
2ο επίπεδο: 1)Σπρώξε την καρέκλα 2) Διώξε τα φαντάσματα 3) Κόψε τις πίκλες 4) Διώξε τον καπνό
5)Σήκωσε τη οροφή
3ο επίπεδο: 1) Διώξε τις μέλισσες 2) Κύλισε τους τεράστιους κεφτέδες 3) Κόψε τον κάκτο 4) Σήκωσε την οροφή


3) Και τελειώνουμε με καινούρια μπαλόνια παιχνιδιών: Ελπίζω η παρουσία μου στο επόμενο βίντεο να σας παρακινήσει να τα παίξετε! Να είστε όλοι καλά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: